Zöldségkrémleves
2024.08.15

Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 1 zeller (kisebb fej)
- 1 krumpli
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 liter zöldségleves alaplé (vagy víz + 1 zöldségleves kocka)
- Só, bors
- Tejföl vagy tejszín (opcionális)
Elkészítés:
- Hámozd meg a zöldségeket (sárgarépa, zeller, krumpli, hagyma, fokhagyma), majd vágd kisebb darabokra.
- Egy nagy lábosban hevítsd fel az olívaolajat, majd párold meg benne a hagymát és fokhagymát pár perc alatt, amíg üvegesek lesznek.
- Add hozzá a feldarabolt zöldségeket, és keverd össze a pirított hagymával. Öntsd rá a zöldségleves alaplét, sózd, borsozd ízlés szerint.
- Forrald fel a levest, majd vedd vissza a lángot, és főzd lassú tűzön kb. 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Amikor a zöldségek puhák, vedd le a tűzről, és turmixgépben vagy botmixerrel pépesítsd a levest sima krémmé.