Zöldséges bulgur grillezett csirkemellel
Hozzávalók:
- 1 csésze bulgur
- 2 csésze víz vagy zöldségleves alaplé
- 1 csirkemell
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb cukkini, kockázva
- 1 piros paprika, kockázva
- 1 közepes sárgarépa, lereszelve
- Só, bors, fokhagymapor, fűszerek ízlés szerint (pl. oregánó, bazsalikom)
Elkészítés:
Bulgur elkészítése: A bulgurt tedd egy lábosba, önts rá 2 csésze vizet vagy zöldségleves alaplét, majd forrald fel. Csökkentsd a lángot, fedd le, és főzd alacsony hőfokon 10-15 percig, amíg a bulgur felszívja a folyadékot és megpuhul. Hagyd állni fedő alatt pár percig.
Zöldségek pirítása: Egy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat, add hozzá a kockázott cukkinit, paprikát, és reszelt sárgarépát. Pirítsd 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még roppanósak maradnak. Sózd, borsozd ízlés szerint.
Csirkemell grillezése: A csirkemellet fűszerezd sóval, borssal, fokhagymaporral és tetszőleges fűszerekkel. Egy grillserpenyőben vagy normál serpenyőben, közepes lángon, kevés olívaolajon süsd 5-7 percig mindkét oldalán, amíg aranybarna nem lesz, és teljesen átsül.
Tálalás: Keverd össze a zöldségeket a főtt bulgurral. Tálald a grillezett csirkemellel.