Szénhidrátcsökkentett bagel recept
2024.12.02

Hozzávalók:
Elkészítés
- Aktiváld az élesztőt:
- Keverd el az élesztőt és a cukrot 100 ml langyos vízben, és hagyd állni 5-10 percig, amíg habos lesz.
- Keverd össze a száraz hozzávalókat:
Egy nagy tálban keverd össze a mandulalisztet, az útifűmaghéjat, a sütőport és a sót. - Állítsd össze a tésztát:
Add hozzá az élesztős keveréket, a maradék vizet, és az olajat a száraz hozzávalókhoz. Alaposan dolgozd össze. Az útifűmaghéj gyorsan megköti a nedvességet, így a tészta össze fog állni. Ha túl ragacsos, adj még egy kis mandulalisztet. - Pihentesd a tésztát:
Hagyd a tésztát 20-30 percig állni, hogy az útifűmaghéj teljesen felszívja a nedvességet, és könnyebb legyen vele dolgozni. - Formázd a bagelt:
Oszd a tésztát 6-8 egyenlő részre, formázz golyókat, majd készíts lyukat a közepükbe. - Főzés:
Tedd a karikákat lobogó vízbe, főzd 30 mp-ig. - Süsd meg:
Tedd a bagelkarikákat sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, vagy amíg aranybarna lesz. - Kalória:
6 felé osztva 1 db bagel 185 kcalt és 8 g szénhidrátot tartalmaz.