Sütőben készült répafasírt

2024.12.10

Hozzávalók (4-6 darabhoz):

  • 3 közepes sárgarépa (reszelve)
  • 1 közepes vöröshagyma (finomra vágva
  • 50 g zabliszt (vagy mandulaliszt)
  • 1 tojás
  • 1 csipet só és frissen őrölt bors
  • Friss petrezselyem vagy koriander (apróra vágva, opcionális)

Elkészítés:

  1. Előkészítés:
    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

  2. Alapanyagok összekeverése:
    Egy nagy tálban keverd össze a reszelt sárgarépát, hagymát, fokhagymát, zablisztet, és a fűszereket. Add hozzá a tojást is.

  3. Formázás:
    Nedves kézzel formázz kisebb pogácsákat (kb. 4-6 darabot).

  4. Sütés:
    Helyezd a fasírtokat a sütőpapírra, és süsd őket 35-40 percig, közben egyszer fordítsd meg, hogy mindkét oldaluk szép aranybarnára süljön.