Sütőben készült répafasírt
2024.12.10

Hozzávalók (4-6 darabhoz):
- 3 közepes sárgarépa (reszelve)
- 1 közepes vöröshagyma (finomra vágva
- 50 g zabliszt (vagy mandulaliszt)
- 1 tojás
- 1 csipet só és frissen őrölt bors
- Friss petrezselyem vagy koriander (apróra vágva, opcionális)
Elkészítés:
Előkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.Alapanyagok összekeverése:
Egy nagy tálban keverd össze a reszelt sárgarépát, hagymát, fokhagymát, zablisztet, és a fűszereket. Add hozzá a tojást is.Formázás:
Nedves kézzel formázz kisebb pogácsákat (kb. 4-6 darabot).Sütés:
Helyezd a fasírtokat a sütőpapírra, és süsd őket 35-40 percig, közben egyszer fordítsd meg, hogy mindkét oldaluk szép aranybarnára süljön.