Sült csirkecomb párolt brokkolival és kölessel

2024.09.09

Hozzávalók:

  • 2 csirkecomb
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Só, bors, fűszerek ízlés szerint (pl. paprika, fokhagymapor, oregánó)
  • 1 fej brokkoli, kisebb rózsákra szedve
  • 1 csésze köles
  • 2 csésze víz vagy zöldségleves alaplé

Elkészítés:

  1. Csirkecomb sütése: Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A csirkecombokat dörzsöld be sóval, borssal és kedvenc fűszereiddel. Helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és süsd 30-40 percig, amíg a bőr ropogós és aranybarna lesz, a hús pedig teljesen átsül.

  2. Köles főzése: Közben öblítsd le a kölest hideg víz alatt. Tedd egy lábosba, adj hozzá 2 csésze vizet vagy zöldségleves alaplét, majd forrald fel. Csökkentsd a lángot, fedd le, és főzd 15-20 percig, amíg a köles megpuhul és az összes folyadékot felszívja. Hagyd állni pár percig fedő alatt.

  3. Brokkoli párolása: A brokkolirózsákat tedd egy párolóedénybe vagy egy lábosba kevés vízzel, és párold fedő alatt 5-7 percig, amíg roppanósra puhára fő.

  4. Tálalás: Tálald a sült csirkecombot a párolt brokkolival és kölessel.