Rakott karfiol barna rizzsel
2024.08.26

Hozzávalók:
- 1000 g karfiol
- 500 g darált hús (csirke, pulyka, marha, sertés)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Só, bors, oregánó ízlés szerint
- 1 teáskanál szárított bazsalikom (opcionális)
- 100 g reszelt sajt (pl. mozzarella vagy parmezán)
- 1 csésze barna rizs
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
- A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira és főzd meg sós vízben.
- Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg benne az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
- Add hozzá a darált húst, ízesítsd sóval, borssal,és pirítsd, amíg barnára sül..
- Főzd meg a rizst 2 csésze forró vízben.
- Egy hőálló tálat kenj ki olívaolajjal, és rétegezd bele a rizst, a darált húst, és a karfiol rózsákat.
- A tetejére szórj a reszelt sajtot.
- Süsd a sütőben 25-30 percig, amíg a sajt aranybarnára sül.
- Melegen tálald.