Őszi saláta

2024.09.25

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök
  • 300 g csicseriborsó
  • 1 csomag mosott rukkola
  • feta sajt ízlés szerint
  • só, bors, paprika
  • 100 g mosott rozé szőlő

Elkészítés:

1. Feldaraboljuk a sütőtököt, 180 fokos sütőben megsütjük 40-50 percig, amíg a tök megpuhul

2. Leöntjük a csicseriborsó levét, meglocsoljuk olívaolajjal, sóval, borssal, paprikával ízesítjük. Egy tepsin egyenletesen szétoszlatjuk. 180, majd 200 fokos sütőben sütjük 15, illetve 10 percig, amíg a borsó szép ropogósra sül.

3. A sütőtök meghámozzuk, apróbb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a rukkolához a sült csicseriborsóval, és a felkockázott feta sajttal. Sóval, borssal ízesítjük.

4. Megmossuk a szőlőt, negyedekbe vágjuk, majd hozzáadjuk a salátához. Alaposan összekeverjük, majd tálaljuk.

Hűtőben, jól zárható edényben 2 napig eltartható.