Őszi saláta
Hozzávalók:
- 1 db sütőtök
- 300 g csicseriborsó
- 1 csomag mosott rukkola
- feta sajt ízlés szerint
- só, bors, paprika
- 100 g mosott rozé szőlő
Elkészítés:
1. Feldaraboljuk a sütőtököt, 180 fokos sütőben megsütjük 40-50 percig, amíg a tök megpuhul
2. Leöntjük a csicseriborsó levét, meglocsoljuk olívaolajjal, sóval, borssal, paprikával ízesítjük. Egy tepsin egyenletesen szétoszlatjuk. 180, majd 200 fokos sütőben sütjük 15, illetve 10 percig, amíg a borsó szép ropogósra sül.
3. A sütőtök meghámozzuk, apróbb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a rukkolához a sült csicseriborsóval, és a felkockázott feta sajttal. Sóval, borssal ízesítjük.
4. Megmossuk a szőlőt, negyedekbe vágjuk, majd hozzáadjuk a salátához. Alaposan összekeverjük, majd tálaljuk.
Hűtőben, jól zárható edényben 2 napig eltartható.