Gyros hús vöröslencse tortillában
2024.08.26

Hozzávalók:
- 120 g vöröslencse
- 280 g sós víz
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só, bors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g csirkemell
- majoranna
- saláta
- uborka (kockázott vagy reszelt)
- paradicsom
- reszelt káposzta
Elkészítés:
- Mosd meg a lencsét, majd áztatsd be egy éjszakára 280 g sós vízbe
- Másnap adj a léhez egy gerezd fokhagymát, és turmixgépbe pépesítsd össze addig, amíg egy homogén, folyékony állagot kapsz.
- Vékonyan kenj meg olajjal egy palacsintasütőt, majd süsd ki a lencse tortillákat (3-5 perc oldalanként)
- Kockázd fel a csirkemellt, fűszerezd, majd kevés olajon pirítsd meg (20 perc), amíg szép barna színt nem kap.
- Tedd a csirkemellet, zöldségeket a tortillába, tekerd fel és tálald.