Grillezett zöldségek - Cukkini, padlizsán, paprika

2024.08.13

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 1 piros vagy sárga kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • Friss vagy szárított kakukkfű (opcionális)
  • 1 gerezd fokhagyma (opcionális)

Elkészítés:

  1. Mosd meg a zöldségeket, és vágd őket hosszúkás szeletekre. Sózd le őket, és hagyd állni negyed órát, hogy kiengedjék a levüket.
  2. Tedd a zöldségeket egy tálba, és locsold meg olívaolajjal.
  3. Ízesítsd sóval, borssal, és ha szeretnéd, szórj rá aprított fokhagymát és kakukkfüvet.
  4. Hevítsd fel a grillserpenyőt vagy egy sima serpenyőt közepes hőfokon.
  5. Grillezd meg a zöldségeket oldalanként 3-5 percig, amíg szépen megpirulnak, és megpuhulnak.
  6. Azonnal tálald, friss salátával vagy akár egy kevés natúr joghurttal kínálva.