Grillezett zöldségek - Cukkini, padlizsán, paprika
2024.08.13

Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- 1 piros vagy sárga kaliforniai paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só, bors ízlés szerint
- Friss vagy szárított kakukkfű (opcionális)
- 1 gerezd fokhagyma (opcionális)
Elkészítés:
- Mosd meg a zöldségeket, és vágd őket hosszúkás szeletekre. Sózd le őket, és hagyd állni negyed órát, hogy kiengedjék a levüket.
- Tedd a zöldségeket egy tálba, és locsold meg olívaolajjal.
- Ízesítsd sóval, borssal, és ha szeretnéd, szórj rá aprított fokhagymát és kakukkfüvet.
- Hevítsd fel a grillserpenyőt vagy egy sima serpenyőt közepes hőfokon.
- Grillezd meg a zöldségeket oldalanként 3-5 percig, amíg szépen megpirulnak, és megpuhulnak.
- Azonnal tálald, friss salátával vagy akár egy kevés natúr joghurttal kínálva.