Csőben sült brokkoli - karfiol besamelmártásban

2024.08.26

Hozzávalók:

  • 500 g karfiol
  • 500 g brokkoli
  • 100 g zsírszegény reszelt sajt
  • 500 ml mandulatej
  • 50 g vaj
  • 2 evőkanál zabliszt
  • Só, bors ízlés szerint
  • szerecsendió

Elkészítés:

  1. Főzd meg a karfiolt, brokkolit sós vízben, amíg puha nem lesz.
  2. Hevítsd fel a vajad, add hozzá a lisztet, majd adj hozzá annyi szoba hőmérsékletű mandulatejet, hogy csomómentesre tudd keverni. Ezután önts fel a maradék tejjel, lassú tűzön főzd addig, amíg besűrűsödik. Add hozzá a sót, borsot, szerecsendiót.
  3. Vékonyan kenj ki egy mélyebb tepsit vajjal, tedd bele a brokkolit, karfiolt, öntsd le a besamelmártással, a végén pedig szórd meg vékonyan sajttal.
  4. Előmelegített sütőben 180 celcius fokon süsd 20 percig.