Csőben sült brokkoli - karfiol besamelmártásban
2024.08.26

Hozzávalók:
- 500 g karfiol
- 500 g brokkoli
- 100 g zsírszegény reszelt sajt
- 500 ml mandulatej
- 50 g vaj
- 2 evőkanál zabliszt
- Só, bors ízlés szerint
- szerecsendió
Elkészítés:
- Főzd meg a karfiolt, brokkolit sós vízben, amíg puha nem lesz.
- Hevítsd
fel a vajad, add hozzá a lisztet, majd adj hozzá annyi szoba
hőmérsékletű mandulatejet, hogy csomómentesre tudd keverni. Ezután önts
fel a maradék tejjel, lassú tűzön főzd addig, amíg besűrűsödik. Add
hozzá a sót, borsot, szerecsendiót.
- Vékonyan kenj ki egy
mélyebb tepsit vajjal, tedd bele a brokkolit, karfiolt, öntsd le a
besamelmártással, a végén pedig szórd meg vékonyan sajttal.
- Előmelegített sütőben 180 celcius fokon süsd 20 percig.